Soms hoor je van die verhalen die zo’n diepe indruk op je maken dat je het nog dagen met je meedraagt. Zo gold dat ook voor mij na het gesprek wat ik had met Rokus. In de prachtige muziek van The Bowery proef je al zo’n doorleefde rauwheid in combinatie met zoveel hoop, dat het niet anders kan dat Rokus enorm veel levenservaring kent.

Tijdens onze indrukwekkende podcast deelt hij over het verlies van een jeugdvriend. Een paar maanden later was hij met een vriend op een van de Waddeneilanden waar ze een scooter hoorden crashen. Toen ze op de plek aankwamen zagen ze dat het goed mis was. Rokus ontfermde zich over de jongen, zijn vriend ging hulp halen aangezien ze toentertijd nog geen mobieltjes op zak hadden. Als de dag van gisteren herinnert Rokus de eenzaamheid van dat moment, waarbij de jongen langzaam maar zeker in zijn armen overleed.

Het verlies van deze twee jongens was ingrijpend, ondraagbaar en enorm impactvol. Er kwam een dag dat Rokus niet meer kon… hij had hulp nodig en daar begon zijn reis van herstel. Op een gegeven moment had hij een diepe aanraking met God op het strand van Katwijk, dat bracht een ommekeer in zijn leven.

 

Check de website www.vanrauwnaarwow.nl voor meer informatie én het bestellen van het boek, de online training of het VIP coachtraject met Marije van den Berg.