Sommige rauwe verhalen maken je stil, waarbij elk woord tekort schiet aan dat wat je eigenlijk zou willen zeggen. Zo was dat ook voor mij (Marije) toen ik het levensverhaal van Janine Bijlsma en haar man hoorde.

Ongeloof. Machteloosheid. Ontreddering.

Allemaal gevoelens die tastbaar in de lucht hingen tijdens dit gesprek.

Janine verloor haar beide kinderen Jesse en Ise. Ze is moeder, maar haar beide kinderen leven niet meer. Iets wat volledig tegen je gevoel in gaat, hoe is het mogelijk dat je als ouder je beide kinderen overleeft. Hoe kom je daardoor heen? Hoe deal je met deze immense pijn en hoe verlies je elkaar als partners ook niet in dit proces.

Net voor de bevalling van Ise hoorde Janine het lied ‘You’re gonna be ok’ van Jenn Johnson. Een lied wat hoop en troost gaf tijdens de bevalling, maar ook in de tijd erna. Stap voor stap, de ene voet na de ander tijdens de reis naar nieuwe hoop.

In het verhaal van Janine klinkt hoop door ondanks het grote verlies. Van het hervinden van elkaar als partners ondanks een eigen proces van rouw.

Volg Janine via haar Instagram pagina @voor.altijd.bij.ons. Verlang je naar een fijn boek in tijden van jouw unieke proces van rauwheid en verlies? Bestel dan het boek Van Rauw Naar Wow.

 

De Van Rauw Naar Wow podcast is onderdeel van de serie die Marije van den Berg opnam voor haar boek Van Rauw Naar Wow. Klik hier om het boek te bestellen.

Verlang jij ernaar om het proces van herstel te doorleven? Overweeg dan ook de online training en/of coaching.

 

Check de website www.vanrauwnaarwow.nl voor meer informatie én het bestellen van het boek, de online training of het VIP coachtraject met Marije van den Berg.