Het is ongelofelijk maar waar. Op haar 21e had Frouke Kraal enorm veel gedoe met oorontstekingen en diverse bezoeken aan de KNO arts. Op een gegeven moment belandde ze na maanden tobben op de eerste hulp, waar de alarmbellen flink begonnen te rinkelen na het prikken van haar bloed. Zo zagen ze onder andere dat haar nierfunctie niet goed was.

Na opname in het ziekenhuis liep het helemaal uit de hand, zelfs tot het moment dat ze bloed hoestte. Frouke belandde op de intensive care, waarbij de arts aangaf dat ze inslaap gebracht zou worden en wellicht over een aantal weken weer wakker zou worden.

Al snel kwamen de artsen er achter wat er gaande was in het lichaam van Frouke. Ze heeft een auto-immuunziekte genaamd de ziekte van Wegener. Een zeldzame ziekte waarbij de wanden van de kleine bloedvaten ontstoken raken, door afweercellen van het lichaam zelf. Verschillende organen waren al aangetast door alle ontstekingen in haar lijf.

Na 6 weken werd ze wakker op de IC, een wonder, letterlijk gebedsverhoring van zovelen die met gebed met haar meegestreden hadden voor haar leven. Vervolgens volgden er 3 weken van het opnieuw leren van alles, ze moest zelfs weer leren ademen.

Haar nieren waren echter duurzaam aangetast, waardoor deze nog maar voor 5% werkten. Na 1,5 jaar was er een cross over transplantatie, waarbij haar moeder haar nier afstond aan een onbekende en Frouke van een onbekende een nier ontving.

Tijdens deze indrukwekkende podcast deelt Frouke over haar proces van herstel, maar ook haar worstelingen met chronisch ziek zijn, God en haar herstel. Zo bijzonder wat Frouke heeft ervaren van God, als jonge vrouw die van de een op andere dag ernstig en chronisch ziek werd.

Laat je inspireren en bemoedigen door haar levensverhaal.

 

De Van Rauw Naar Wow podcast is onderdeel van de serie die Marije van den Berg opnam voor haar boek Van Rauw Naar Wow. Klik hier om het boek te bestellen.

Verlang jij ernaar om het proces van herstel te doorleven? Overweeg dan ook de online training en/of coaching.

 

Check de website www.vanrauwnaarwow.nl voor meer informatie én het bestellen van het boek, de online training of het VIP coachtraject met Marije van den Berg.