VAN RAUW NAAR WOW

Gaat lijden niet uit de weg, maar helpt jou om het rauwe proces aan te gaan en in overwinning te leven.

Verlang jij naar een onbevangen leven? Een leven waarin je kunt genieten van al het moois wat je gegeven is, ondanks de rauwe randjes die het leven ook kent? Naar een leven in al Zijn volheid, waar Jezus over spreekt in Johannes 10 vers 10?

Ik heb ontdekt dat als je eenmaal een grote berg over bent, er altijd nog veel meer bergen te overwinnen zijn.

– Nelson Mandela

In slechts 6 weken* ontdek je belangrijke inzichten en tools om jouw proces aan te gaan. Als jij onder ogen komt wat jou belemmert om in vrijheid te leven, geeft dat ruimte om dat proces met God samen aan kunt gaan. God geeft zo enorm veel beloftes over Wie Hij is en Wat Hij doet in tijden van uitdagingen en moeilijkheden. Tijdens deze online training ga je zelfstandig of met onze begeleiding praktisch aan de slag met het boek VAN RAUW NAAR WOW, doorleef je jouw proces én krijg je zicht op de wonderlijke uitwerking van Gods liefde in jouw leven.

* Je kunt de online training in 6 weken doorlopen, maar jij mag jouw tempo bepalen. Je hebt een jaar lang toegang tot het programma.

JE WILT VERDER, MAAR HOE KOM JE HIER OOIT DOORHEEN?

 • Je ervaart lijden en moeilijkheden in jouw leven, maar je weet niet hoe je hiermee moet dealen. Ook niet richting God.

 • Je wilt verandering in je leven, maar je valt steeds terug in eigen patronen.
 • Soms word je overvallen door hopeloosheid. Gaat het ooit goedkomen met jou? Is er nog hoop?
 • Soms merk je een enorme behoefte aan controle en zekerheid in je leven. Dit belemmert jou in het ‘spelen’ of spontane acties.
 • De pijn in je leven door teleurstelling in jezelf, anderen of God heeft impact in het leven van elke dag en je verlangt naar herstel.
 • Je gelooft in Gods genade en liefde, je vindt het echter moeilijk dit ook zelf te ontvangen en te aanvaarden.
 • Je neigt moeilijke dingen te bagatelliseren of relativeren, in plaats van dingen er te laten zijn.

Je verlangt er naar om:

 • Weer goed voor je lichaam, ziel en geest te kunnen zorgen
 • Leren los te laten en veerkrachtig te reageren op moeilijke dingen
 • Het rauwe proces goed aan te gaan en er doorheen te komen
 • God weer volledig te vertrouwen
 • Hulp van anderen in te schakelen zodat je het voor je gevoel niet alleen hoeft te doen
 • De pijn en het lijden uit jouw leven inzetten ter bemoediging en opbouw van andere mensen

HOE ZOU HET ZIJN ALS…

 • Je jezelf geliefd weet en voelt
  Je weet, dat je weet, dat je weet dat God jou gevormd heeft in de buik van jouw moeder en dat Hij jou gewenst heeft. Je weet dat God je draagt in alle seizoenen van het leven en dat geeft jou een diepe overtuiging van geliefd zijn. Deze zekerheid wordt niet langer aangetast door wat andere mensen over je hebben uitgesproken of door jouw eigen negatieve gedachten en overtuigingen.

 • Je het lijden in jouw leven kunt omarmen
  Je ontdekt dat de pijn en het verdriet in jouw leven niet weggestopt hoeft te worden. Door het te erkennen, onder ogen te zien én aan te gaan merk je stap voor stap een diep herstel. De methoden die je altijd ingezet hebt om maar even niet te voelen worden overbodig en je kunt God uitnodigingen in die situatie.

 • Je actief aan de slag kunt met de rauwheid in jouw leven
  Je weet welke thema’s in jouw leven aandacht vragen en je pakt met beide handen de tools aan om samen met God en de mensen om jou heen deze processen aan te gaan. Dit kan gaan over herstel, rouwen of vergeving. Je bent er klaar voor!

 • Je fier de toekomst in kijkt
  Ondanks wat er allemaal in jouw leven gebeurd is, heb je vertrouwen in de toekomst. Je weet dat God alles wat in jouw leven gebeurd is ten goede in kan zetten en dat Zijn liefde, genade en trouw het fundament zijn van jouw leven.

Over mij

Ik ben Marije van den Berg. Al in 2017 had ik het verlangen om een boek te schrijven over het aangaan van de diepere processen in het leven. Als twintiger startte ik Stichting BUtogether waarin ik jong volwassenen wilde inspireren om in hun twintiger jaren belangrijke thema’s aan te gaan voordat deze vast zouden roesten in hun systeem.

Ik zag zoveel mogelijkheden om juist in die jaren de rauwheid van je leven aan te kijken en zo als een vol en vrij mens door het leven te gaan. Dit verlangen kwam voort uit enerzijds mijn overtuiging dat als God de Ontwerper is van het Leven we juist bij Hem mogen zijn voor de handleiding ervan. Bovendien spreekt Jezus over een leven in volheid (Johannes 10:10) en vrijheid (Johannes 8:31-32). Ik wilde niet gaan voor een halfvol leven als Jezus zélf spreekt over een leven in al zijn volheid en overvloed.

Anderzijds stond het schrijven over zo’n leven in mijn beleving niet los van het doorleven van die rauwheid en het lijden wat elk mens kent. Toen ik in januari 2018 een snowboard ongeluk kreeg en meerdere malen opgenomen werd in het ziekenhuis, had ik geen idee wat voor een rauw seizoen er voor mij lag… leek er rust te komen. Een half jaar na mijn vijfde ziekenhuisopname begonnen de herbelevingen van een bijna stikmoment in het ziekenhuis en startte ik een trauma verwerkingstraject bij een hulpverlener. Na nog drie ziekenhuisopnames in verband met een anafylactische shock op medicatie herstelde ik maar niet. Het was inmiddels 2020 en dat voorjaar begon de corona crisis. Inmiddels had ik mijn werk weer op kunnen pakken, maar door de corona maatregelen viel al mijn werk weg. In diezelfde tijd bleek dat ik de ziekte van Lyme had die ervoor zorgde dat ik niet herstelde en kampte met enorme vermoeidheid en concentratieproblemen. Ik startte een behandeling die ik in oktober 2020 afrondde. Ik weigerde toe te staan dat deze jaren mij zouden roven van de ‘volheid en overvloed’. Het lukte mij dit proces aan te gaan, mét God. Het was rauw, maar langzaam maar zeker ging het beter… Een jaar later wist ik het: nú is de tijd om dat boek te gaan schrijven. In 5 maanden nam ik 14 podcasts op én schreef ik VAN RAUW NAAR WOW. Een doorleefd boek over de WOW die God door de RAUW heen kan uitwerken in jouw leven.

Wat levert ‘VAN RAUW NAAR WOW’ jou op?

 • Jouw relatie met God is verdiept en verrijkt

 • Je hebt – door Jezus – de weg naar het Vaderhart van God gevonden, waar je jezelf geliefd en gekoesterd mag weten

 • Je hebt de moed gevonden om bepaalde belangrijke thema’s in jouw leven aan te gaan

 • Je kunt – ondanks het lijden en de moeilijke dingen in het leven – leven vanuit rust, balans en vrijheid

 • Je ervaart tevredenheid en een leven in overvloed

 • Je hebt tools in handen om te kunnen vergeven

 • Je ontdekt de rouwtaken die nodig zijn om verschillende vormen van rouw aan te kunnen gaan

 • Je kunt zowel liefdevol en empathisch naar jezelf zijn als naar een ander

 • Je kunt jouw emoties op een gezonde manier regulieren. Ongezonde coping mechanismen, zoals gevoelens weg eten of drinken, kun je achter je laten.

 • Je weet hoe je support uit je omgeving kunt vragen en ontvangen

 • Je kunt met anderen in verbinding blijven
 • Je maakt bewuste keuzes rondom ontwikkeling en zelfzorg

Wat kun je verwachten?

Zodra jij jezelf aanmeldt, ontvang je de inlog gegevens voor de online training in je mailbox. Het boek VAN RAUW NAAR WOW krijg je thuisgestuurd, waarna je aan de slag kunt met de verschillende modules. Je kunt zelf jouw gewenste tempo bepalen.

Heb je behoefte aan begeleiding, dan kun jij je aanmelden voor het VIP traject.  Je ontvangt dan ook een inlogcode voor het 7LIFE assessment. Het 7LIFE assessment geeft jou o.a. inzicht in jouw communicatiekracht, drijfveren én behoeftes. Dat is het startpunt van jouw coachtraject. Door de 1-op1 coaching ga je aan de slag om van RAUW NAAR WOW te gaan. Met jouw coach bespreek je het gewenste tempo.

Bij de online training krijg je toegang tot de onderstaande online modules. Neem alvast een kijkje om je te laten inspireren.

 1. Module 1: VAN RAUW NAAR WOW
  Marije neemt je mee in haar levensverhaal en haar relatie met God. Je krijgt handvatten hoe je jouw proces zo goed mogelijk in kunt gaan om er zo sterk mogelijk weer uit te komen.
 2. Module 2: Lijden, hoe dan?
  In deze module proberen we de impact van jouw lijden op jouw leven onder ogen te komen. Hoe deal je met de rauwheid in jouw leven? Wat doet dat met jouw mens-, jouw wereld- en jouw Godsbeeld?
 3. Module 3: Ikkuh zelluf doen
  We gaan aan de slag met grip en controle. We helpen je te kijken waar jij nog zelf grip en controle probeert te houden en we helpen je God hierin een rol te laten spelen. Verlang je ernaar om Hem meer te betrekken in jouw leven? Dan is dit jouw momentum.
 4. Module 4: Afscheid nemen doet pijn
  Of we nu spreken over rouwen om het verlies van iets of iemand óf over het loslaten van de wrok die je tegen iemand koestert; afscheid nemen doet pijn. Het is echter wel een proces wat absoluut nodig is om tot innerlijk herstel en genezing te komen. Bovendien mag je daar het troostvolle hart van God de Vader ontmoeten.
 5. Module 5: Veerkrachtig leven
  Om veerkrachtig in het leven te staan, is het van groot belang dat je op een gezonde manier omgaat met jouw emoties én dat je de moeilijkheden in jouw leven niet uit de weg gaat. Bovendien is het van belang dat je andere mensen om je heen uitnodigt om van betekenis te zijn in jouw leven. Dat is kwetsbaar, maar absoluut de moeite waard!
 6. Module 6: Fier de toekomst in
  God belooft dat Hij in staat is om alles ten goede te gebruiken. Middenin de rauwheid van ons leven kunnen we dat vaak nog niet zien. Sterker nog, als mensen dat op zo’n moment als bemoediging zeggen, is het vaak zo’n dooddoener. Tijdens deze module neemt Marije jou mee in een hoopvolle toekomst!

Aanbod

De prijzen zijn inclusief 21% BTW voor particulieren. Wil je het coachtraject declareren bij je werkgever? Stuur mij dan een mailtje, dan maak ik een offerte voor je werkgever die ze kunnen accorderen. Voor bedrijven zijn de bovenstaande prijzen exclusief BTW.

Van Rauw naar Wow – Boek

 • Het boek VAN RAUW NAAR WOW ter waarde van € 24,95
 • 14 VAN RAUW NAAR WOW podcasts
 • 11 ADEMRUST podcasts

 • Bonus: 6 unieke postkaarten met quotes uit het boek, ter waarde van € 4,95

Van Rauw naar Wow – Online training

Ga zelf jouw proces aan en ontmoet God in de rauwheid van jouw leven.

 • 1 jaar toegang tot de Online Academy
 • Het boek VAN RAUW NAAR WOW ter waarde van € 24,95

 • Bonus: Verzendkosten ter waarde van € 4,95
 • Bonus: 6 unieke postkaarten met quotes uit het boek, ter waarde van € 4,95

Van Rauw naar Wow – VIP traject

Ga in ca. 6 weken VAN RAUW NAAR WOW

Voor slechts 1.097 euro i.p.v. 1.121,95 euro ontvang jij: 

 • Het boek VAN RAUW NAAR WOW ter waarde van € 24,95
 • 1 jaar toegang tot de Online Academy

 • Een telefonische intake voor jouw persoonlijke ontwikkelpunten

 • 6 online modules met verwerkingsopdrachten ter waarde van € 147,00

 • Jouw 7LIFE assessment ter waarde van € 400,00, inclusief terugkoppeling van 90 minuten.

 • 5 coachgesprekken à 75 minuten à € 110,00 per gesprek

 • Bonus: gratis verzendkosten

 • Bonus: 6 unieke postkaarten met quotes uit het boek, ter waarde van € 4,95

Ik wil wel, maar twijfel of dit iets voor mij is…

Ben jij benieuwd of dit is wat jij zoekt en jou gaat helpen? Plan een gratis match call in. Wij kijken vrijblijvend mee waar je tegenaan loopt en wat jou verder gaat helpen.

Wat anderen vertellen

Tessa van Olst

Wauw! Wat een eerlijk boek over zowel de rauwheid als volheid van het leven. In een tijd waar ‘maakbaarheid’ gepromoot wordt als dé weg naar geluk, neemt Marije deze populaire filosofie juist heel subtiel op de hak. Op adequate wijze schetst ze de schaduwkant van deze misleidende denkwijze en gooit daarmee het gesprek open over de rauwheid en echtheid van het leven. Onderwerpen als lijden, pijn en de worsteling met ons geloof gaat ze niet uit de weg. Marije stelt de vragen, die velen van ons niet durven te stellen. Vanuit haar eigen kwetsbare verhaal, eerlijke gesprekken met anderen en Bijbelverhalen nodigt ze je uit op pure wijze naar je eigen leven te kijken in alle eerlijkheid. Werkelijk een prachtig boek waarin Marije laat zien dat wanneer we eerlijk zijn over de rauwheid van het leven, daarin juist Gods meesterlijke liefdesplan voor ons openbaar komt tot volheid van leven. De moeite waard en een geluid wat gehoord moet worden!

Tessa van Olst - Spreker & schrijver

Ik heb nog wat vragen

Je kunt dit traject alleen doorlopen, of bijvoorbeeld samen met een vriend(in) of jouw kring. Je bepaalt zelf jouw tempo en het moment dat je aan de slag gaat met de modules. Wanneer je gekozen hebt voor het VIP traject, loopt Marije tijdens jouw proces met jou mee.

Je kunt me altijd benaderen voor een coaching sessie, waarin ik je verder op weg kan helpen. Gedurende het proces kun je er altijd voor kiezen toch een coachtraject bij mij af te nemen. Neem contact met me op voor de mogelijkheden. Verder zal ik regelmatig via een Instalive online een Q&A verzorgen, waar je jouw vraag kunt stellen. Volg me dan via