‘Hoeveel hobbels ik ook heb gehad met opgroeien, ik hoef me niet te schamen voor mijn verleden! Vanuit mijn proces van herstel kan ik enorm van betekenis zijn voor de jongeren binnen mijn werk in weerbaarheidstrainingen.’

In deze aflevering van de Van Rauw Naar Wow podcast praat host Marije van den Berg met Germaine Cooman.

Als pedagogisch medewerker geeft Germaine trainingen op een school op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling, emotieregulatie, zelfbeeld ontwikkeling en seksualiteit. Werk wat absoluut voortkomt uit passie door alles wat ze zelf door het leven geleerd heeft.

Germaine deelt haar persoonlijke verhaal over hoe haar vader na een incident buiten beeld was en in vlagen weer terugkwam. Net voor hij overleed, hebben Germaine en haar vader weer contact gekregen. Ook heeft ze het over hoe het was om op te groeien bij haar oma aangezien haar moeder de zorg voor Germaine niet aankon en hoe haar tante Nellie daar een belangrijke rol in speelde.

Germaine vertelt openhartig over hoe het was om op te groeien zonder vader en hoe ze uiteindelijk in een internaat terecht kwam. Een plek waar ze teveel zag, onveiligheid ervaarde en ervoer dat ze daar weggestopt was. Deze tijd in het internaat is een enorm heftige tijd voor Germaine, waarbij het tegelijkertijd richting gaf aan haar leven. Door de betrokkenheid van een begeleider is haar leven zo bekrachtigd. Hij geloofde in haar, wat licht bracht in haar situatie.

Het verlies van haar ouders, vooral het recente verlies van haar moeder door Covid, heeft haar doen realiseren dat ze nooit het veilige thuis hebben kunnen bieden waar ze naar verlangde.

Nu kan ze, vanuit haar eigen herstelproces, van betekenis zijn voor jongeren in haar werk in weerbaarheidstrainingen.

Deze aflevering is een inspirerend verhaal over veerkracht en hoe we ons verleden kunnen gebruiken om anderen te helpen. Laat ons vooral horen wat je ervan vond.

Heb jij behoefte aan een coach die jou begeleid in jouw proces van herstel? Plan dan een gratis vrijblijvend gesprek in met Marije van den Berg.

 

De Van Rauw Naar Wow podcast is onderdeel van de serie die Marije van den Berg opnam voor haar boek Van Rauw Naar Wow. Klik hier om het boek te bestellen.

Verlang jij ernaar om het proces van herstel te doorleven? Overweeg dan ook de online training en/of coaching.


Check de website www.vanrauwnaarwow.nl voor meer informatie én het bestellen van het boek, de online training of het VIP coachtraject met Marije van den Berg.