Jorien Ouweneel is expert en ervaringsdeskundige als het aankomt op omgaan met een ‘onzichtbare vorm’ van verlies en rouw. Samen met haar man ontdekte zij, na vier jaar huwelijk, dat zwanger worden op een natuurlijke wijze niet mogelijk was. Een intensief traject in de medische wereld eindigde in diepe teleurstelling: hun gezamenlijke kinderwens werd niet vervuld, en ook andere mogelijkheden om een gezin te vormen bleken niet goed te matchen. Een periode van verzet, vragen, worstelen met God en rouw volgde. Uiteindelijk heeft dit Jorien sterker gemaakt en gebracht waar ze nu is. Vanuit haar coachpraktijk ‘Mijn leven is OK’ inspireert en begeleidt Jorien mannen en vrouwen die te maken hebben met een (nog) onvervulde kinderwens. Een onvervulde wens hoeft, zoals ze het zelf zegt, een vervuld en vruchtbaar leven niet in de weg te staan.

Samen met Jorien nam ik drie Klare Liefdestaal podcasts op over ongewenste kinderloosheid met de thema’s: Van hoop naar vrees, Door de wanhoop en Op weg naar nieuwe hoop. Voor het boek Van rauw naar wow maakten we een special over rouwverwerking. Jorien deelt tijdens deze podcast over het belang van verbinding met anderen in het rouwproces, rouwarbeid en de verschillende stijlen van rouw. Bovendien deelt Jorien over de transitiecirkel: een inspirerende tool die inzicht geeft in thema’s die spelen rondom afscheid en verlies. We sluiten af met betekenis geven aan het verlies, waardoor verlies, in plaats van een bron van pijn, een bron van kracht kan worden die richting geeft.


Check de website www.vanrauwnaarwow.nl voor meer informatie én het bestellen van het boek, de online training of het VIP coachtraject met Marije van den Berg.