Als de dag van gisteren herinnert Gerja zich het telefoontje dat ze als achttienjarige pleegde in de telefooncel midden in de aula van haar school. De doktersassistente vertelde haar dat de zwangerschapstest positief was, waarop Gerja een zucht van verlichting slaakte – totdat de assistente haar erop attendeerde dat het betekende dat ze zwanger was… In paniek fietste ze naar de school van haar vriendje. Ze stonden voor een groot vraagstuk. Samen besloten ze een abortus in gang te zetten, verder wist niemand er iets van af.

Toen Gerja’s broer zes jaar geleden ernstig ziek werd en vocht voor zijn leven, werd ze geconfronteerd met de keuze die zij ooit als jong meisje gemaakt had. Het overlijden van haar broer bracht haar tot een dieper proces van herstel.

We gaan in gesprek over haar vervormde Godsbeeld, over de macht die schaamte over Gerja had en over het wonder van Gods genade, liefde en vergeving. Het interview met Gerja maakte een diepe indruk op mij, omdat het wonder van Gods allesovertreffende liefde zo zichtbaar is in haar leven. Gerja eindigt met het voorlezen van Mattheüs 5:13-16, waarmee ze de volgende oproep deelt: ‘By opening up to others, you will prompt people to open up with God, this generous Father in heaven.’ (Mattheüs 5:16, The Message)

Deze podcast is al eerder gepubliceerd via Marije’s Klare Liefdestaal podcast.

 

Check de website www.vanrauwnaarwow.nl voor meer informatie én het bestellen van het boek, de online training of het VIP coachtraject met Marije van den Berg.