Daniëlle Rebel had een grote hobby, namelijk shoppen. Op haar bruiloft werden er al grappen over gemaakt, want ze had de gewoonte om 1 a 2 keer per week te gaan shoppen. Tijdens een interview voor Family7 had zij een gesprek over de uitbuiting van mensen die in de kledingindustrie werkten, waarbij de ander vertelde dat het offer was dat zij geen kleding meer bij de H&M kocht. Bij Daniëlle rees een confronterende vraag: Zou zij, als shopaholic, dat kunnen? Ze laste drie koopvrije maanden in en verdiepte zich in de kledingindustrie. Ze schrok van wat ze ontdekte. Er worden 47 miljoen mensen uitgebuit in de kledingindustrie. Ze dacht: ‘Dit is zo’n groot onrecht, wat veel mensen moeten weten!’. We zijn zo vaak bezig met gezonde voeding, maar we hebben geen idee hoeveel gifstoffen er ingezet worden binnen de kledingindustrie en wat de gevolgen daarvan zijn voor de mensen die daarin werken.
Zo ontstond haar passie voor eerlijke kleding en begon Daniëlle haar kledingmerk Fair Rebel. Twee jaar was ik op zoek naar een eerlijke leverancier. ‘Ik hoop dat fair en niet fair kleding elkaar gaan ontmoeten, zodat beide kledingsoorten bij elkaar in de winkel hangen. Dat dus bestaande winkelketens gaan kiezen voor eerlijke collecties. Op deze manier komt de consument op een positieve en natuurlijke manier in contact met een fair product en is de kans groter dat we massaal wakker worden voor zoveel mensen die nu nog worden uitgebuit in de kledingindustrie. Het is belangrijk dat fair kleding de norm wordt. Dat lukt alleen vanuit positiviteit en bewustwording. Niemand wordt namelijk graag beschuldigd.’
Bovendien deelt ze over hoe zij leegliep door te ondernemen op een manier die niet aansloot bij wie zij was als creatie en hoe zij Gods stem mocht verstaan in het onderzoeken van het pad wat zij mag bewandelen. Kortom, in deze zoektocht mocht Daniëlle leren om te pionieren vanuit rust en zo een boodschap van recht te verkondigen.
Inmiddels heeft zij sinds april 2022 haar kledingmerk beëindigt om een nieuwe koers in te slaan. In deze podcast deelt Daniëlle over haar worsteling rondom datgene wat zij vanuit haar passie mag betekenen en de zoektocht naar de invulling van deze passie. Ze deelt over een leven in afhankelijkheid en het ondernemen vanuit rust. Bovendien deelt ze over hoe zij leegliep door het najagen van haar eigen ambitie en hoe zij Gods stem mocht verstaan in het onderzoeken van het pad wat zij mag bewandelen. Kortom, in deze zoektocht mocht Daniëlle leren om te pionieren vanuit rust en zo een boodschap van recht te verkondigen.
Luister heel de podcast om je te laten verrijken door de missie van Daniëlle, maar ook haar open en kwetsbare verhaal te horen over het zoeken van God in het proces. Bovendien kun je Daniëlle volgen via haar website of via haar Instagram account.
Check de website www.vanrauwnaarwow.nl voor meer informatie én het bestellen van het boek, de online training of het VIP coachtraject met Marije van den Berg.