Kan jouw toekomstige man zien dat je single bent? Misschien denk je wel: hoe moet hij dat nu zien? Is dat een speciale lach? Een tussen-de-zinnen-door communicatieactie? (Ehm, die vangen mannen nooit op! Hoe duidelijk je het ook ‘zegt’!) Of een scheiding in de linkerkant van je haar? Nope! Check bij deze eens even je beide handen. Zit er een ring aan?! Loop dan nu eerst eens naar je sieradendoos en berg je ring(en) daarin op. Het maakt niet uit, links of rechts. Wanneer je een vriend krijgt is dat het eerste wat weer bij je dagelijkse outfit hoort. Maar nu even niet.

Twee jaar geleden was ik op een conferentie in Londen en daar raakte ik in gesprek met een alleraardigste jongeman. Na een tijdje met hem gesproken te hebben over het leven, over God en over hetgeen we al geleerd hadden op de conferentie, vroeg hij mij naar mijn man. Huh?!?! Man, welke man? Ik vroeg hem perplex hoe hij daar zo bij kwam? ‘Je hebt toch een ring om?!’ Ha, een gewone ring met wat steentjes die ik van mijn ouders gehad had voor mijn 21e verjaardag. Dat is toch geen trouwring?!

Neem de proef maar eens op de som. Een man ziet geen verschil tussen trouwring, verlovingsring of speelgoedring. Linkerhand of rechterhand. Het enige waar hij naar kijkt is; Draagt ze een ring?! Ja, check… ‘Jammer!’ Nee, ‘YES! Dat is potentie!’

Laat zien dat je single bent! En wees niet eigenwijs. Vraag maar eens aan een man waar single mannen naar kijken als ze een leuke vrouw tegenkomen. En bereid je voor; echt waar, ze kijken naar je handen…

Dus lak je nagels, gebruik handcrème of zorg af en toe voor een manicurebehandeling. Wat jij wilt, maar laat die ringen in je la liggen!

 

Deze blog is in 2013 al eerder gepubliceerd op de voormalige website van Sestra, namelijk Sestra vrouw.