Radio-interviews: ontzettend boeiend om met een onbekend iemand in gesprek te gaan, met de ander te zoeken naar antwoorden en daarmee het hart achter iemands werk of passie te ontdekken. Ik genoot er altijd ontzettend van als radiopresentatrice bij De Hoop ggz. Aangezien ik thema’s over vrouwen, seksualiteit en dergelijke super boeiend vind, nodigde ik de oprichtster van Crosspoint uit. Een datingbureau dat ooit begon met pen en papier en waar inmiddels al vele matches zijn ontstaan via hun website. Een uitermate boeiend en gezellig interview, waarin we het op een gegeven moment zelfs over puzzelen hadden.

Soms is het zoeken van een partner namelijk net als puzzelen. Veel puzzelstukjes vallen op hun plaats wanneer je je leven aan het inrichten bent. Je werk, je woonplaats, je vrienden, je merk tandpasta, je favoriete boodschapjes en broodbeleg, je gehele weekplanning laat haast geen ruimte meer over… en tjsa, dan komt die leukerd voorbij! En wat moet je er dan mee! Er is nog wel een plekje vrij voor die ‘ENE’, maar dan moet hij ook wel van dezelfde dingen houden, niet saai zijn, naar de kerk gaan, niet roken, een mooi lijf hebben, enz enz enz…

Ik dacht altijd dat ik niet zo ontzettend van de hokjes en vakjes was, maar ook ik moet bekennen dat ik ermee besmet ben. Mijn hele leven zit in kannen en kruiken; ik weet precies waar ik van geniet, wat ik belangrijk vind. Logisch, want je leven start niet pas als je een relatie hebt. Toch is daar het verlangen om je leven te delen met die ene.

Ik ben me ervan bewust dat als ik die ene ontmoet, beide puzzels op tafel moeten komen te liggen, om zo een gezamenlijke puzzel te kunnen leggen. Misschien ga ik ooit nog eens op een strandvakantie, buiten de Alblasserwaard wonen, genieten van een avondje bankhangen of een frituurpan kopen. Dingen die ik voor nu onmogelijk houd. Voor nu geniet ik van de dingen die op mijn eigen puzzelstukjes voorkomen. Maar ik ben me bewust van de nieuwe puzzelstukjes die voorbij kunnen gaan komen. Waar bestaat jouw puzzel dan uit?

 

Deze blog is in 2013 al eerder gepubliceerd op de voormalige website van Sestra, namelijk Sestra vrouw.