Pffff, grote mensen keuzes. Volgens mij is er voor een single niets moeilijker dan grote mensen keuzes maken. Waar ga je wonen, ga je kopen of huren, welke auto koop je, ga je nu al je kerstvakantie plannen, of toch nog maar niet? Keuzes waar je goed over na moet denken, waar andere mensen je in kunnen adviseren. Uiteindelijk moet je wel zelf de keuze maken en ben je zelf verantwoordelijk voor de gevolgen daarvan.

In mei heb ik vier jaar geleden mijn vaste dienstverband opgegeven, om mij helemaal te kunnen richten op BUtogether, een stichting waar ik leiding aan mag geven. Voor vele mensen is dat iets wat eigenlijk dwaas is, vooral in de huidige economische omstandigheden. Financieel draagvlak was er binnen de stichting absoluut nog niet, laat staan zekerheid als het aankomt op pensioensopbouw en verzekeringen. En dan is er ook nog geen man die voor me zorgt…

Kordaat handelen zit in  mijn persoonlijkheid. Ik ben een visionair, ik houd van nieuwe dingen, pionieren schrikt mij niet af. Dit zit ook wel in de genen. Mijn vader heeft me geleerd hoe ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen, vooral wanneer het aankomt op het maken van keuzes. Als je ergens voor gaat, sta daar dan 100 procent achter en accepteer de consequenties van je handelen. Dit alles maakt nog niet dat ik het makkelijk vind om keuzes te maken. Het lijkt me zo nu en dan heel fijn om met iemand te praten over de keuzes die moeten worden gemaakt.

Tot op heden heb ik geen moment spijt gehad van het feit dat ik mijn baan heb opgezegd. De mens stippelt zijn weg uit, maar God bepaalt de richting (Spreuken 16 vers 9). Ik leef in de veronderstelling dat God niet alleen op zondag in ons leven geïnteresseerd is, maar dat Hij betrokken wil zijn bij elke keuze die wij moeten maken. Hij wil ons wijsheid geven, juist ook als we single zijn en keuzes moeten maken. Dat maakt dat we grote mensen keuzes bij Hem mogen brengen om daar samen met God over in gesprek te gaan. Wat is wijsheid? Hij zal inzicht geven! Ook als het aankomt op je werk, je huis, je toekomst; Hij heeft alles in Zijn hand!

 

Deze blog is in 2013 al eerder gepubliceerd op de voormalige website van Sestra, namelijk Sestra vrouw.