Heb jij daar wel eens over nagedacht?! Of ‘hij’ dan echt zou bestaan?! Degene die perfect bij jou past. Een match waarbij het ‘zij leefden nog lang en gelukkig’-fabeltje werkelijkheid wordt? Wat een heerlijkheid als hij daar dan eindelijk aankomt!

Een boek dat iedereen zou moeten lezen is ‘Laugh your way to a better marriage’ van Mark Gungor. Het beste moment om dat boek te lezen is wanneer je single bent. Huh? Het gaat over het huwelijk! Jazeker. Maar wie goed voorbereid is, heeft het halve werk al gedaan. Dit is mijn favoriete boek wanneer het aankomt op relaties. Want het lijkt allemaal zo makkelijk: je wordt verliefd op de ware en dan ben je er! Dan is je leven compleet. Het lijkt in romantische komedies altijd zo makkelijk, vind je niet? Maar in het echie… dan komen er ook echt andere dingen bij kijken.

De ware, jouw zielsmaatje. De perfecte andere helft. Degene die jouw geluk in handen heeft… Hoe vind je die ene nu? En wat als die jongen waar je nu een relatie mee hebt toch niet de ware is?! Of, als de ware zelf geen single is?

Zet het idee van de ware maar gerust uit je hoofd. Want die ‘ware’ bestaat niet! Er is niemand die jouw perfecte match is, die jou compleet gelukkig kan maken. Dit gedachtegoed komt uit de Griekse mythologie. Wij mensen waren een eenheid met vier armen, vier benen en een hoofd met twee gezichten. Omdat Zeus bang was voor zijn positie besloot hij iedere eenheid te splitsen, waarbij de mens zijn hele leven bezig zou zijn om zijn eigen wederhelft (de ware) terug te vinden. Op die manier zouden ze geen bedreiging zijn voor de Griekse goden. Een zoektocht naar de ware… Dat kan behoorlijk frustrerend zijn!

Mark Driscoll (van de Marshill Church uit Seattle) zei ooit eens: “Zoeken naar de juiste is net als zoeken naar de cornflakes op de ontbijttafel. Ze staan gewoon recht voor je neus! Je kijkt er alleen overheen!” Hij adviseerde om eens te kijken naar de singles in je omgeving: zie je een man naar Gods hart? Verlangt Hij ernaar te leven zoals God dat heeft bedoeld? Is hij eerbaar? Leer hem beter kennen en wie weet vliegt de vonk over…  Uiteindelijk is het niet de vraag of de ander jouw ware is, maar of jij de ware zou willen zijn voor die ander!