Vaderdag, een bijzondere dag in het jaar voor de vaders. Overstelpt worden met cadeautjes, speciale aandacht, even een dagje in het zonnetje worden gezet. Dat wordt door vaders toch wel gewaardeerd.

Vorig jaar heb ik mijn vader een kaartje geschreven, dat vandaag de dag nog op de koelkast hangt. Zo’n MILK-kaartje met een leuke spreuk erop over ouders. Hoewel mijn vader stelt dat hij me wel wil uithuwelijken, geldt niet dat hij me liever kwijt is dan rijk. Toen ik een aantal jaar geleden zelfstandig ging wonen, merkte hij op dat hij liever had dat ik de deur uit zou gaan wanneer hij me over kon dragen aan een eerwaardige man. Inmiddels heb ik hem het ‘verwijt’ gegeven dat hij schuldig is bevonden aan het feit dat ik nog single ben. Niet omdat hij niet een of andere pipo heeft aangedragen als mijn toekomstige man, maar omdat mijn vader is wie hij is.

Nu weet ik dat ik bijzonder ben gezegend met mijn vader; als er iemand gunnend, liefdevol, Godvrezend en geduldig is en het beste met me voorheeft, dan is hij dat wel. De stelling dat je een man zoekt die op je vader lijkt, zou dan ook best eens kunnen kloppen. Respectabel gedrag, onvoorwaardelijke liefde, het geven van een gevoel van ruimte en veiligheid, zijn belangrijke eigenschappen van een man. Geheel jezelf kunnen zijn, in blijdschap én in menstruatietijd.

Heb jij nog geen man gevonden, lees dan eens Jesaja 54 vers 5, waar staat ‘uw Maker is uw Man’. God wil ons alles geven wat we nodig hebben. Zijn onvoorwaardelijke liefde, trouw, respect en toewijding. En mocht jouw aardse vader jou niet gerespecteerd en liefgehad hebben, lees dan in psalm 103 hoe God Zich als Vader over jou wil ontfermen!

 

Deze blog is in 2013 al eerder gepubliceerd op de voormalige website van Sestra, namelijk Sestra vrouw.