Laatst ging er op Facebook een verhaal rond over een jongen van 19 jaar. Als tiener had hij een campagne opgezet om 500.000 pond op te halen voor de Kankerstichting. Inmiddels had hij zijn doel bereikt. Sterker nog: de teller stond al bijna op 1.500.000 pond! Dankzij donateurs uit verschillende landen stroomde het geld binnen. En weet je waarom? Omdat men was geraakt door het verhaal van deze jongen.

Toen Stephen 17 jaar was kreeg hij darmkanker. Sindsdien hield hij een blog bij op Facebook, waarmee hij mensen deelgenoot maakte van zijn verhaal. Hij schreef over de processen die hij doormaakte en over hoe hij zijn bucketlist (een lijst met dingen die je ooit zou willen doen) ten uitvoer bracht. Het knuffelen met een olifant, het spelen in een groot theater, het inzamelen van veel geld voor de Kankerstichting: het stond allemaal op zijn lijst. Met zijn laatste Thums-up foto op Facebook nam hij afscheid van de lezers omdat hij niet lang meer te leven had.

Met zijn verhaal heeft Steve miljoenen mensen geraakt en bemoedigd. Zijn verhaal is levens veranderend, bemoedigend, inspirerend. Steve heeft als individu voor lotgenoten en anderen veel mogen betekenen. Hij heeft mensen in beweging gebracht!

Je kunt worden geraakt door wat er om je heen gebeurt en je bewust zijn van het onrecht in je leven. Je kunt geraakt worden door een maatschappelijke kwestie. Maar kom je, net als Steve, ook in actie? Waarom niet! Hij nam mensen mee in zijn verhaal, in zijn passie en in zijn leven. Wat is jouw verhaal? Wat is jouw passie? Wat is jouw leven? Neem jij mensen daarin mee om zo daadwerkelijk verschil te maken? Deel jij met mensen wat in jouw leven het allerbelangrijkste is? Wat is je passie? Authenticiteit maakt dat mensen zich kunnen herkennen in jouw moeilijkheden, jouw worstelingen, maar ook oog krijgen voor jouw Verlosser.

Ben jij echt geraakt door Gods hart voor de mensheid? Ben jij echt geraakt door Zijn genade? Ben je echt geraakt door het Woord dat Leven geeft? En is dat hetgeen wat jouw leven richting geeft, no matter what? Deel dit dan met de mensen om je heen!

Klik hier voor de site van Stephen Sutton