Be the change you want to see!

Soms lijkt het onrecht in de wereld zo oneindig groot: waar moet je beginnen? ???‍♀️ Niet lang geleden vloog deze vraag me ontzettend aan. Ik werd geraakt door het onrecht in de wereld. Slavernij, mensenhandel, kinderarbeid, mensen die ik tegenkom op straat, naamloze vluchtelingen die uitgeprocedeerd zijn en nergens heen kunnen… Een van de organisaties die zich hiervoor inzet is Tearfund.

Moeder Teresa’s mindshift

Tijdens mijn spreekbeurten word ik door verhalen van anderen vaak geconfronteerd met de gebrokenheid van het leven en dat raakt me ontzettend diep. ?? Misschien wel vanwege het feit dat ik niet kan doen wat ik eigenlijk allemaal zou willen doen om het onrecht tegen te gaan. Ik zou iedereen wel willen redden uit de gebrokenheid, maar vaak lijken mijn inspanningen slechts een druppel op de gloeiende plaat. ??? Weet je wat moeder Teresa zei? Het is niet een druppel op de gloeiende plaat, maar een druppel in een emmer. Druppel voor druppel maken we tóch het verschil. Laat je niet overweldigen door cijfers en door alles wat je ziet, laat het je hart niet verkillen en word niet onverschillig. Zie het gezicht achter de cijfers en maak voor die ene persoon in jouw leven het verschil! Als we allemaal voor één persoon het verschil maken dan maken we de wereld tot een andere wereld!

Met innerlijke ontferming bewogen

Als kind was ik al gefascineerd door de innerlijke ontferming die Jezus had voor de schare. Waanzinnig om te lezen dat Hij de mensen zág en geraakt werd door de toestand van de mensen. En dat is precies wat Minella deelde tijdens de Insta live die wij laatst hadden. Zij zet concreet alles wat haar raakt om in de kracht en de passie om juist van betekenis te zijn! En dat doet zij als directeur bij het Tearfund. En weet je wat mij raakte? Ze gelooft juist in het equipen en bijstaan van locale initiatieven! ?

Weet je: daar werd mijn hart echt zoooo enthousiast van! Kom maar op met die emmers, dan gaan we al die druppels, al die levens waar wij op afstand impact op kunnen hebben, volstromen! ??? Want juist dat ene kind, die ene jonge vrouw of dat gezin is die hulp waard!
Bouw jij ook mee?!?! ??

Over Tearfund

Tearfund helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We helpen, geven trainingen en steunen initiatieven die mensen in staat stellen weer in hun kracht te gaan staan. Wij sluiten altijd aan bij de eigen plannen en dromen van mensen ver weg en dichtbij. We moedigen ze aan die met eigen middelen en talent waar te maken.

We bouwen aan weerbare communities en waar nodig vullen wij aan. Altijd met lokale partners, want zij kennen de cultuur, de mensen en zijn dus bij uitstek geschikt om voor duurzame verandering te zorgen.  Zelfvertrouwen laten groeien en mensen zelf  weer de regie geven: het werkt, en het is typisch Tearfund. Wij zien recht doen als een opdracht van God en dus helpen we waar we kunnen, ongeacht ras, sekse, nationaliteit of geloof. Wij bieden hulp via een netwerk van lokale organisaties en kerken, maar ook via jou. Wij geloven dat recht doen ver weg, dichtbij begint. Want wat wij doen in ons dagelijks leven werkt wereldwijd door.

Wij geloven dat we als mensen aan elkaar gegeven zijn. Elke daad van recht die je hier doet, helpt iemand ver weg zelf op te staan uit armoede en onrecht. Wij geven jou de handvatten hier, jij geeft hen de kansen daar.”

Wij zijn Tearfund, doe je mee?