Als er iets is wat onze cultuur kenmerkt, is dat ons individualisme wel: een onderwerp waar ik echt uren over na kan denken. Uit onderzoek blijkt dat er ontzettend veel mensen eenzaam zijn. En dat zijn niet alleen de bejaarden achter de geraniums, maar ook de generatie die de meest sociale generatie zou moeten zijn. Jongeren die met al hun devices met social media zoals Instagram, Facebook en Twitter toch depressief zijn. Tieners die zich niet gekend en geliefd weten en zich wellicht alleen voelen als ze onder de mensen zijn. Jonge mensen die zich alleen, eenzaam en verdrietig voelen en vinden dat ze niet voldoen aan de status quo van de rest. Ik ben ervan overtuigd dat we niet bedoeld zijn om alleen te zijn.

Hoe fantastisch is het dat God een vergelijking maakt met een lichaam als Hij spreekt over onze rol in dit leven. Christus is het Hoofd van dat lichaam en ieder mens behoort een plekje te hebben in dat lichaam. Een unieke, onmisbare plek. Niemand kan jouw plekje vervangen omdat alleen jij dat in kan vullen. Een lichaam waarin iedereen verweven is met elkaar, strevend naar één doel: het functioneren van het lichaam. Wat is het mooi te bedenken dat het Hoofd ons daarbij richting geeft.

Dit geeft een totaal anders perspectief op het leven. Je leeft niet meer voor jezelf, maar Jezus geeft betekenis en richting aan je leven. Het plaatje voor jouw leven gaat niet langer om jouw ‘selfies’, maar om het familieportret. Het gaat om Gods huisgezin, waarbij iedereen deel is van Zijn gezin. Wanneer Jezus jouw Heer en Zaligmaker is, neemt God je aan als Zijn kind. God als Koning en jij en ik als Koningskind; koninklijk door Zijn status.

Gods idee is dat jij en ik de handen en voeten van een lichaam mogen zijn. Heb je daar wel eens over nagedacht? Dat God je wil gebruiken om Zijn hart te laten zien aan de mensen om je heen? Als ik naar mezelf kijk dan maak ik er zo vaak een potje van. Dan denk ik aan mezelf en heb ik geen zin om anderen te dienen. Of zeg ik dingen tegen mensen die afbreken in plaats van opbouwen. En dan te realiseren dat God mij (of all people) wil gebruiken om mensen over Hem te vertellen! Wij zijn nodig om het verschil te maken in deze wereld! Met Jezus als Hoofd. Dus dat betekent dat we meer en meer op Hem mogen gaan lijken, dat we Hem gehoorzaam mogen zijn en de dingen mogen doen die Hij ons geeft om te doen. Dat is nog eens een uitdaging! Laten we elkaar daarin vooral ook bemoedigen, aanmoedigen en aanvuren!

Klik hier voor een bijzondere commercial over Together!