Wat is het leven soms turbulent, vind je niet? Ik weet wel dat ik in november een keer in bed lag, helemaal in tranen. De processen waar ik toen doorheen ging waren ontzettend zwaar en ik wist niet wat wijsheid was. Ik voelde me super alleen en zag even door de bomen het bos niet meer.

Op dat moment pakte ik mijn telefoon erbij om even mijn coach een what’s app bericht te sturen. Ik vertelde haar eerlijk dat ik het leven lastig vind als God mij alleen door dit soort processen laat gaan. God moest maar iemand anders vinden voor de dingen waar Hij mij voor bedacht had. En ergens sloop er de gedachte in dat het allemaal dragelijker zou zijn als ik maar een man had gehad. Dat de eenzaamheid die ik voelde met single-zijn te maken had.

Mijn beste vriendin motiveerde me om (dan toch) aan te melden op zo’n dating site. Nadat ik haar advies had opgevolgd, kreeg ik contact met een jongen. Het leek heel gezellig te zijn, maar uiteindelijk bleef het stil aan de andere kant. Ik wilde niet met meerdere mannen tegelijk mailen. Ik merkte al snel dat ik meer houd van face-to-face contact dan van e-mails sturen. Zomaar van alles mailen naar een onbekend iemand, dat is niets voor mij. Hoe weet je nu wie er aan de andere kant van de computer zit?!

Wat ik niet veel later ontdekte, was dat dit verhaal uit november niets te doen had met single-zijn. Maar juist met een klein meisje in mijn hart dat eigenlijk ontzettend onzeker is over alles wat God haar te doen geeft. Dat net als Mozes zegt: ‘Maar Heer, dat kan ik helemaal niet!’ Ik mocht een wijze les van Maria, de moeder van Jezus, leren. Toen de engel van de Heer haar hele leven ondersteboven zette door haar te vertellen dat ze ongehuwd zwanger zou zijn van de Zoon van God, antwoordde zij: ‘Laat mij geschieden overeenkomstig uw woord’ (Luk 1: 38). Wow! In onze zwakheid is God zoóó groot!

Het leven gaat om het hier en nu. Niet over alles, dromen en verlangens, die in de toekomst liggen. Natuurlijk is het goed om dromen en verlangens te hebben, maar God wil ons als single vrouwen ook al in het hier en nu gebruiken om Zijn glorie bekend te maken. Gewoon door te ‘zijn’ wie we zijn. Iedere vrouw, op haar unieke manier! En dan worden dromen en verlangens vast en zeker werkelijkheid. Terwijl we gewoon bezig zijn.