Wat is jouw droom? Waar droomde jij van toen je klein was? Of als tiener?

Ik herinner me dat ik als kind fantaseerde over de grootheid van God. Mijn hoofd kon er gewoon niet bij! God als Schepper van alles: Hij die alles in Zijn hand heeft, voor wie de aarde Zijn voetenbank is. Echt wonderlijk vond ik dat. Vaak eindigde mijn mijmering in een zelf verzonnen liedje waarmee ik God wilde danken voor wie Hij was.

Toen ik 21 jaar was ontstond de droom voor BUtogether. Nog steeds verwonder ik me over het feit dat God de Droomgever is. Hij geeft passie, verlangens en mogelijkheden om daarmee tot je doel te komen. Wat is jouw droom? Wat zijn je grootste angsten? Wat zijn de obstakels om met die droom aan de slag te gaan? Ben je misschien gestopt met dromen omdat ze onbereikbaar lijken? Is het leven anders gelopen dan je had gehoopt of heb je de moed niet om daadwerkelijk aan de slag te gaan met je droom?

Ik houd van nieuwe uitdagingen, van de adrenaline die ik krijg van nieuwe ontwikkelingen. Van de seizoenen in het leven, van het feit ergens naartoe te werken, te zaaien en uit te kijken naar het moment dat het zaad zich ontkiemt. Fantastisch! ‘Leuk’, zul je denken, wanneer je je op geen enkele manier kunt identificeren met mij. Wanneer elke vorm van verandering je de bibbers geeft of je teleurgesteld bent in mensen, jezelf of misschien wel in God. Wanneer je niet weet waarvan je droomt, of wat je nu eigenlijk kunt of wilt. Wanneer je wacht op die éne grote kans…

Maar let me tell you this: ook voor mij is het steeds weer een keuze om gehoorzaam te zijn aan datgeen wat God me te doen geeft. Om te zwijgen in plaats van met 10 miljoen argumenten om dingen niet of anders te doen op de proppen te komen. Om erop te vertrouwen dat God mijn wegen leidt. Het allerbelangrijkste in mijn leven is Hem volgen. Niet voor Hem uit rennen, maar om achter Hem aan te gaan en mijn oog op Hem te vestigen. Wees dan ook sterk en moedig. Omgord je lendenen. ‘Wees stil en weet dat Ik God ben.’ Dan klinkt het diep van binnen: ‘Mijn ziel, zwijg voor de Heer. Vergeet niet één van Zijn weldaden’.

Besef ik wel hoe groot God is? Of denk ik dat ik groter ben dan Hij? Dat ik alles – en vooral mijn eigen leven en mijn toekomst – moet controleren? God kan zoveel meer doen dan wij bidden of beseffen. Hoe groot denk jij dat God is?! Bedenk eens hoe jij God ruimte kunt geven. Hoe je gehoorzaam kunt zijn aan de zachte fluistering van de Heilige Geest. Kunnen de woorden die je in de Bijbel leest je hart nog binnenkomen? Sta er eens bij stil: de droom die jij hebt voor jouw leven, is dat iets waarmee je God kunt verheerlijken? Do not hold back then! Kom in actie!