Ken jij het gevoel van eenzaamheid? Van het je intens alleen voelen? Het gevoel dat anderen je niet begrijpen, of dat de verbinding ontbreekt? In al mijn gesprekken met jongeren bracht ik vaak dit taboe ter sprake. Eenzaamheid is immers niet iets wat alleen bij bejaarden achter de geraniums voorkomt, maar zeker ook bij jongeren. Naast dat het een super naar gevoel is, kan blijvende eenzaamheid grote gevolgen hebben als depressiviteit, slapeloosheid, angsten, verslavingsgedrag en kan ook je functioneren op school en werk beïnvloeden. Gedachten van dood.

Eenzaamheid kent vele gezichten. Iedereen kent het gevoel, maar de grote vraag in deze is of je de vaardigheden hebt om hiermee te dealen en een sociaal netwerk wat je ondersteunt, juist ook in tijden als het moeilijk is!

Tijdens deze Jijdaar! avond deel ik kwetsbaar over het thema eenzaamheid én ontmoeten we vele eenzame mensen in de Bijbel en hoop ik je handvatten en tools te geven om hiermee te dealen of daarin iemand anders bij te staan.

De talk begint op minuut 41:43. Bovendien hadden de live stream deelnemers alle mogelijkheid hun vragen te stellen in de vragenronde, dat start vanaf 1:17:15.