Je leven lang trouw zijn is vandaag niet meer de vanzelfsprekendheid. Zo verbreekt 22% van de gehuwden binnen 8 jaar het huwelijk en bij samenwonende stellen is dat getal 33%. Voor mij was dat de aanleiding om het boek BEMIN te schrijven, juist om jonge vrouwen al op jonge leeftijd inzicht te geven in belangrijke thema’s die van belang zijn voor het opbouwen van een gezonde en stabiele relatie.
SGP fractievoorzitter Kees van der Staaij deelt in deze podcast zowel het maatschappelijke als het persoonlijke belang van trouw. Zo noemt hij veiligheid, bevestiging en de geborgenheid ‘het grootste cadeau wat je als ouder je kind mee kunt geven’. Vanuit eigen ervaring getuigt hij over de hoeveelheid energie die hem dat in zijn leven gegeven heeft. Op het moment dat je dit niet ervaart en je uit een vervelende thuis situatie komt heb je niet dat duwtje in de rug gehad en doe je er – over het algemeen – langer over om jezelf op een harmonieuze manier te ontwikkelen.
Van der Staaij geeft een aantal prachtige tips en eyeopeners als het gaat over het opbouwen van een duurzame relatie. Hij inspireert en geeft bovendien een inkijkje in zijn relatie met zijn vrouw. Bovendien spreekt hij met enorm veel liefde en bewogenheid over mensen die ontrouw of relatiebreuken hebben meegemaakt. Kortom, deze podcast is een eerlijk en kwetsbaar getuigenis met de oproep om blijvend de ander voor ogen te houden én daarmee te investeren in je relatie.