In deze miniserie ga ik in gesprek met Jorien Ouweneel over Ongewenste Kinderloosheid. Als ervaringsdeskundige en zeer bedreven coach bij de coachpraktijk Mijn leven is OK heeft Jorien veel te delen rondom het thema ongewenste kinderloosheid. 
In de jaren dat ze werkzaam was als manager bij een bank kwamen haar man en Jorien tot de ontdekking dat ze op de natuurlijke manier geen kinderen konden krijgen. Een boodschap die insloeg als een bom! Al vanaf dat ze een klein meisje was had ze maar één groot verlangen, moeder worden.  Dat was hoe zij het plaatje van haar leven had ingevuld.
“Nooit zag ik mezelf als een manager van een bedrijf of organisatie, maar altijd als manager van mijn gezin met minstens 4 kinderen.”
Zo schrijft Jorien op haar website: ‘Na een aantal medische behandelingen werd het definitief: er komen geen biologische kinderen. Een droom die in duigen viel. Het heeft heel veel strijd en moeite gekost om dat plaatje van mijn leven terug te geven aan God en te zeggen: “Heer, niet mijn wil, maar uw wil geschiede”. Naar verloop van tijd is mijn “waarom” vraag veranderd naar een “wat nu” vraag. Wat mag ik nu, met wie ik ben en wat ik heb doorgemaakt betekenen?’
Tijdens deze eerste episode in de miniserie rondom ongewenste kinderloosheid deelt Jorien over het moment dat je vol hoop uitkijkt naar het moment dat je voor het eerst zwanger zal worden en dat moment uitblijft. Vele stellen hebben moeite om binnen een jaar zwanger te worden, sterker nog voor sommige stellen is dit een proces wat leidt van hoop naar vrees.

Wanneer je behoefte hebt aan een stuk coaching of begeleiding op het gebied van ongewenste kinderloosheid, neem dan contact op met Jorien, of sluit je aan bij een van haar besloten Facebook groepen voor lotgenoten