Peter van Genderen werkt samen met zijn vrouw Betty bij FamilyLife. FamilyLife is onderdeel van stichting Agape en wil iedereen in Nederland bereiken om gezonde en duurzame relaties te ontwikkelen en gezinnen te helpen in relatie met elkaar en met God.

Peter en Marije gaan samen in gesprek over het belang van communicatie en de redenen waarom de communicatie niet lekker kan lopen. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde patronen die (h)echte communicatie moeilijk maken.

Binnen communicatie zijn er vijf niveau’s. Waarbij het eerste niveau vrij oppervlakkig communiceert tot aan het diepste niveau waarin je kwetsbaar deelt over datgene wat er echt in je leeft, waar je behoefte aan hebt en waar je naar verlangt. Dat is kwetsbaar, maar op dat niveau communiceren met je partner zorgt voor een hechte verbinding.

Wanneer je de Klare Liefdestaal luistert krijg je praktische tools in handen hoe je kunt communiceren op een dieper niveau en hoe je leert om niet te varen op je interpretatie. Juist wanneer je ontdekt wat er onder de waterlinie speelt, aan bijvoorbeeld angsten of andere gevoelens, kun je juist begrip voor elkaar krijgen en over de kern in gesprek gaan.

In de podcast wordt gerefereerd aan het nummer De Liefste van Marieke Sleurink.

Bovendien geeft Peter een aantal boekentips: