Ooit deden Hans en Jeanette zelf mee aan een relatieprogramma, waarbij ze verrast werden door de winst die er te behalen was in hun relatie. Er was meer mogelijk dan ‘tevreden’ zijn met elkaar…

Dat resulteerde in een mooie zoektocht voor hun samen, maar het legde ook de basis voor hun passie om als vrijwilliger bij de organisatie Ruimte voor je relatie actief te zijn.

Tijdens de Klare Liefdestaal podcast gaan Hans en Jeanette met Marije in gesprek over het vieren van de verschillen. Verschillen in een relatie kunnen vaak een bron van frustratie en verwijdering worden. Zoals het verschil in communicatie tussen een partner die direct en assertief communiceert, terwijl de andere partner geneigd is om indirect en subtiel te communiceren. De directe partner kan zich gefrustreerd voelen door het gebrek aan duidelijkheid en de subtiliteit van de ander, terwijl de indirecte partner zich overweldigd kan voelen door de directheid en assertiviteit van de ander.

Of het verschil waarbij de ene partner een conflict aangaat om hem direct op te lossen, terwijl de ander het conflict juist vermijd en de confrontatie liever uitstelt. Dit verschil in conflictstijl kan leiden tot onopgeloste problemen en resulteren in verwijdering tussen partners. De ene partner kan gefrustreerd raken omdat de andere partner de confrontatie uit de weg gaat, terwijl de andere partner juist het gevoel kan hebben dat conflictsituaties op een agressieve manier benaderd worden. En ga zo maar door!

Hoe kun je dan de verschillen vieren?!

Ook gaan we dieper in op situaties waarin de glans van de liefde lijkt te vervagen. Hoe zijn we hier beland en vooral, hoe vinden we elkaar weer? Duurzame liefde begint namelijk bij het omarmen en leren omgaan met verschillen en irritaties.

Daarnaast kijken we naar hoe we nieuwsgierig kunnen blijven naar de ander en wat hen bezighoudt. We onderzoeken hoe we onder conflictsituaties kunnen achterhalen welke waarden, behoeften en verlangens er schuilgaan.

Want laten we eerlijk zijn, hoe zorg je ervoor dat je partner niet onderaan je prioriteitenlijstje belandt? Samen ontdekken we het belang van het hebben van eigen grond en het delen van een gezamenlijke basis.

Kortom, in de Klare Liefdestaal podcast delen we inzichten en tips om de kwaliteit van jouw relatie te verbeteren. Van het verlangen om gelukkig te zijn tot het streven om jouw partner gelukkig te maken.

Dus pak een kopje koffie, leun achterover en laat ons je inspireren en begeleiden op jouw reis naar een bloeiende en vervullende liefdesrelatie.

Laat je inspireren door het mooie gesprek van Hans en Jeanette de Korte.

Mocht je samen behoefte hebben aan een boost in jullie relatie, waarbij iemand eens meekijkt met jullie proces? Gun jezelf dan het ‘Boost de Liefde’ traject van Klare Liefdestaal.

Luister de podcast om ons inspirerende gesprek te horen.