Hoog sensitiviteit kan behoorlijke uitdagingen geven in een relatie. De diepgaande gevoeligheid van een partner kan nog wel eens de gemoederen op laten lopen.

De hoog sensitiviteit kan ervoor zorgen dat hij of zij sneller overweldigd raakt door prikkels en emotionele situaties. Dit kan leiden tot overprikkeling, vermoeidheid en de behoefte aan meer rust en tijd voor zichzelf.

Tegelijkertijd heeft deze partner het vermogen om een dieper begrip en empathie te bieden, wat kan leiden tot een diepere verbinding en emotionele intimiteit in de relatie. Ze zijn vaak goed in het aanvoelen van de behoeften en emoties van hun partner. Deze gevoeligheid kan helpen om een veilige en ondersteunende atmosfeer binnen de relatie te creëren.

Toch is niet elke hoog sensitieve persoon hetzelfde, waardoor het voor elk koppel en een ieder die hier zijn weg in vind een unieke reis van ontdekken wat wel of niet werkt.

Samen met HSP coach Annelies Barendregt ging Marije in gesprek over hoog sensitiviteit in een duurzame relatie.

Want wat is hoog sensitiviteit nu eigenlijk? Is het een beperking of een mooie eigenschap? Komt het voort uit trauma of is het aangeboren?

En hoe deal je met hoog sensitiviteit in een duurzame relatie? Wat betekent het voor jou en/of jouw partner? En hoe vind je daar nu samen jullie weg in?

Laat je inspireren door het mooie en kwetsbare gesprek van Annelies en Marije.

Mocht je samen behoefte hebben aan een boost in jullie relatie, waarbij iemand eens meekijkt met jullie proces? Gun jezelf dan het ‘Boost de Liefde’ traject van Klare Liefdestaal.

Luister de podcast om ons inspirerende gesprek te horen.