Simone Scherpenzeel spreekt als geboortetraumatherapeut vanuit haar praktijk Psymoon en als ZOBEVALIK Opleider vele vrouwen rondom zwangerschappen, bevallingen en indrukwekkende verhalen. Tijdens onze podcast deelt Simone over haar eigen reis van zwangerschappen, moeder worden en het wonder van het leven.

Zo deelt ze over het ontstaan van het moederbrein, wat voor ieder kind een eigen kostbare plek krijgt in het emotionele brein van een moeder. In de standaard geboortezorg geldt tegenwoordig dat moeders vele controles krijgen, dit activeert het juist het werkbrein. Terwijl het dit wonderlijke moederbrein is, waar de verbinding met je baby, je zwangere/barende lichaam, je behoeftes en emoties. Het is ontzettend kostbaar om hiermee te verbinden en dit te trainen, zoals je dat ook met spieren doet bijvoorbeeld. Iedere keer dat je je niet laat leiden door externe controle en informatie (zoals een echo), maar je verbind met je lijf en je baby, train je dit. Dit is de belangrijkste voorbereiding op de geboorte van je baby en het moederschap. Een voorstelling maken van hoe je alles het liefst voor je ziet, wat voor jou belangrijk is en wat voor omgeving jij je het veiligst voelt, zijn voorbeelden hiervan. Wanneer er tijdens de bevalling (of de periode ervoor vanaf conceptie t/m de nageboortetijd) onveiligheid plaatsvindt, wordt dit moederbrein verstoord. De blokkade die ontstaat is een geboortetrauma: je kunt je niet meer goed verbinden met je lichaam, emoties, baby en je omgeving. De impact hiervan is groot op je vrouw-zijn (fysiek en mentaal), de partnerrelatie en de hechting met je kind.

Laat je inspireren door dit bijzonder inspirerende en kwetsbare verhaal van Simone.

ZOBEVALIK Summit

Mocht je je willen verdiepen in dit onderwerp: vrijdag 14 april 2023 vindt het Online ZOBEVALIK Summit plaats: DE GEBOORTE VAN EEN STERKE MOEDER. Met kortingscode SIMONE ontvang je 10% korting op een ticket. Je kunt ook met z’n tweeën komen. Link voor meer info en tickets: https://momcare.be/momcare-zobevalik-summit/